Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Kολοκυθάκια σαν τηγανιτά στο φούρνο

Ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό μεζεδάκι γι αυτούς που αποφεύγουν τα τηγανιτά εκ πεποιθήσεως.
ΥΛΙΚΑ
                                                        
  • 2-3 κολοκυθάκια τρυφερά
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • λίγο αλεύρι
  • 2-3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ταψάκι  καλυμμένο με λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρόγγυλα πολύ λεπτά φετάκια Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε  με ρίγανη. .Βάζουμε 3κ.σ.αλεύρι σε μια πολυμπάγκ μαζί με τις ροδέλες από τα κολοκύθια τα κουνάμε κρατώντας κλειστή τη σακούλα μέχρι να αλευρωθούν καλά.Αλείφουμε τη λαδόκολλα του ταψιού με λάδι και στρώνουμε τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο.Τα περνάμε με το πινέλο βουτηγμένο στο λάδι πολύ ελαφρά.Τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10' ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
                                   

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Υγιεινή σαλάτα ζυμαρικών

Είναι ένα υγιεινό πιάτο με λίγες θερμίδες και λίγα λιπαρά αλλά πολύ νόστιμο και εύκολο στην κατασκευή.
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)  

  • 300γρ. ζυμαρικά φαρφάλες ή πένες ή οτιδήποτε άλλο κοφτό μακαρονάκι έχουμε
  • 100γρ. κασέρι με λίγα λιπαρά κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο ρεντέ
  •  1φυτζάνι γιαούρτι 2% λιπαρά (200γρ. περίπου)
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2κ.σ.ξερή μυζήθρα με λίγα λιπαρά ή παρμεζάνα
  • 1 φύλλο δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο(με χοντρό αλάτι) νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 φύλλο δάφνης και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Κόβουμε το κασέρι την ξεφλουδισμένη ντομάτα και το αγγουράκι σε μικρά κυβάκια.Τρίβουμε το καρότο στο ρεντέ.Μόλις στραγγίσουμε τα μακαρόνια ρίχνουμε το κασέρι  τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα με το γιαούρτι εκτός από τη μυζήθρα.Τα ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε στο τέλος με την ξερή μυζήθρα ή την παρμεζάνα.
ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!!
                                 

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΣΟΛΟΜΟΣ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (στη γάστρα)

Ένα πεντανόστιμο  πιάτο ειδικά γι αυτούς που δεν αγαπούν το ψάρι αλλά για λόγους υγιεινής διατροφής πρέπει να το συμπεριλάβουν στο διαιτολόγιό  τους.
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
                                                                                                    
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 μέτριες ντομάτες(με 1κ.γλ. ζάχαρη) κομμένες σε κυβάκια
  • 3σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτ. κρασ. γλυκό άσπρο μοσχάτο κρασί( ή ξηρό με 1κ.γλ. ζάχαρη μέσα)
  • 1ποτ.νερ. ζωμό λαχανικών ή σκέτο νερό ζεστό
  • 5κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ.ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1κλωναράκι σέλινο ολόκληρο
  • 2κ.σ. ξερό τριμμένο δυόσμο(απαραίτητο για να διώξει την ψαρίλα από το φαγητό)
  • 1κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο και τη ρίγανη τα 2 κομμάτια σολομού.Τα αφήνουμε στο ψυγείο.Στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα αχνίζουμε με τα σκόρδα στο λάδι(4 κ σ.)Ρίχνουμε το κρασί και μετά τις ντομάτες με τη ζάχαρη.Τα γυρίζουμε λίγο στο τηγάνι και ύστερα προσθέτουμε 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ( κάθε φορά που βράζουμε πατάτες ή άλλα λαχανικά για σαλάτες μπορούμε να βάλουμε το νερό αυτό αφού κρυώσει σε  παγοκυψέλες και να το διατηρήσουμε στον καταψύκτη) ή ζεστό νερό.Το αφήνουμε 15' να βράσει.Αλείφουμε τον πυθμένα της γάστρας με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει και τοποθετούμε το σολομό.Τον σκεπάζουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και  ψήνουμε άλλα 20' .ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!
.