Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΤΟYΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ με λίγα λιπαρά

Η τούρτα λεμονιού είναι πολύ δροσιστική με λίγες θερμίδες ιδανική για επιδόρπιο μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα!!!! και πολύ εύκολη και γρήγορη στη κατασκευή της.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φακ.ζελέ λεμόνι 
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light παγωμένο (3 ώρες στη κατάψυξη αν το ξεχάσουμε και στερεοποιηθεί δεν πειράζει)
  • 200γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ ή παντεσπάνι
  • 1ποτήρι ν. άχνη ζάχαρη
  • 100γρ. αμύγδαλα( κομμένα οριζόντια ασπρισμένα για  πασπάλισμα)
  • 100γρ.κομπόστα της αρεσκείας μας κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1ποτήρι ζεστό νερό
  • 1λεμόνι το ζουμί και το ξύσμα
  • 1φλυτζ. του καφέ λικέρ
  • 1φλυτζ του καφέ γάλα
  • 1 σκεύος για το ψυγείο 18επί 30 περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύω τα σαβουαγιάρ σε λίγο γάλα με λικέρ και τα στρώνω σε ένα πυρέξ 18 επί 30 περίπου.
Διαλύω το ζελέ στο ζεστό νερό και προσπαθώ να το κρυώσω (χωρίς να ρίξω κρύο νερό μέσα όπως λέει η οδηγία πάνω στο κουτί απλά αδειάζοντάς το από μία φλυτζάνα στην άλλη προσέχοντας να μην πήξει.)Συγχρόνως χτυπάω  το παγωμένο γάλα με τη ζάχαρη  ρίχνοντας μέσα το χυμό λεμονιού και το ξύσμα..Κατόπιν ρίχνω λίγο λίγο το χλιαρό ζελέ.και το μείγμα που σχηματίσθηκε (το οποίο πρέπει να είναι πηχτό) το χύνω πάνω από τα μουσκεμένα σαβουαγιάρ.Προσθέτω ύστερα και τα κομματάκια κομπόστας τα οποία θα βυθιστούν σιγά σιγά  μέσα στο μείγμα..Το βάζω στο ψυγείο και σε 15' το πασπαλίζω με τα κομμένα αμύγδαλα τα οποία θα σταθούν έτσι στην επιφάνεια.Αφήνω  την τούρτα για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά .....ΚΑΛΗ  ΟΡΕΞΗ και καλή χώνεψη (Η φωτογραφία αντιστοιχεί σε μισή δόση της τούρτας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου