Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Μοσχαράκι κανελωτό

Ένα απλό νόστιμο υγιεινό και γρήγορο πιάτο(Αφιερωμένο στο μικρό μου γιο που είναι μόνος του αυτή την περίοδο στην Αμερική)
ΥΛΙΚΑ ( για δύο άτομα ).

  • 500 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια 3Χ3
  • 1ξύλο κανέλας
  • 1κ.γλ. ξερό βασιλικό
  • 1φλιτζανάκι του. καφέ. ελαιόλαδο
  • 250ml ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε το κομμένο μοσχαράκι στη χύτρα σκέτο να βγάλει τα ζουμιά του και στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και το λάδι.Το γυρίζουμε λίγο μέσα στη χύτρα και κατόπιν ρίχνουμε το αλατοπίπερο,  το ζεστό νερό  και το βασιλικό.Κλείνουμε τη χύτρα και το βράζουμε για 1/2 ώρα από το σφύριγμα Αν δεν υπάρχει χύτρα το βράζουμε στην απλή κατσαρόλα με λίγο περισσότερο νερό και για 1 ώρα.Στο τέλος θα πρέπει να μείνει με ελάχιστο ζουμί.Σερβίρεται με πουρέ ο οποίος γίνεται πολύ νόστιμος και διαιτητικός αν βάλουμε σto multi τις βρασμένες σε αλατισμένο νερό πατάτες και τις λιώσουμε χρησιμοποιώντας λίγο από το νερό αυτό, αντί για βούτυρο ή γάλα.ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου