Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Ταχινόπιτα υγιεινή και νηστίσιμη

Η ταχινόπιτα  είναι ιδανικό γλυκό γι αυτούς που κάνουν διατροφή απαλλαγμένη από λίπη και έλαια με τα αμύγδαλα  και το ταχίνι που ανεβάζουν τη καλή χοληστερίνη και τις σταφίδες που ρυθμίζουν την πίεση με το κάλιο που περιέχουν.


ΥΛΙΚΑ

  • 1και1/2 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνες ταχίνι
  • 2φλυτζάνες χυμό πορτοκάλι
  • 1/2φλυτζάνα μπράντυ ή λικέρ βερίκοκο
  • 1κ.γλ. σόδα διαλυμένη στο μπράντι
  • 3και 1/2φλυτζάνες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ γλ.γαρύφαλλα τριμμένα
  • 1κ σ. κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού από τα πορτοκάλια που στύψατε
  • 1φλυτζάνα σταφίδες
  • 2φλυτζάνες ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • σε ταψί 30 επί 32 cm περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώστε και αλευρώστε το ταψί.Στο μπωλ του μίξερ αναμίξετε το ταχίνι και τη ζάχαρη .Προσθέστε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και το μπράντι, μετά το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.Ανακατέψτε καλά τα υλικά με το μίξερ.Προσθέστε τις σταφίδες  και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας με το χέρι, τώρα πλέον, για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.Ψήστε στους 190 βαθμούς για 45' .Όταν κρυώσει το γλυκό, πασπαλίστε με άχνη και κανέλα. Κόψτε το σε ορθογώνια ή τριγωνικά κομμάτια.




ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! Μπορείτε να το φάτε χωρίς ... ενοχές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου