Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΛΙΚΕΡ από κουκούτσια βερίκοκου

Έχει τη γεύση του ''αμαρέτου'' (Ένα email που μου έστειλαν αναφέρεται στις αντικαρκινικές  του ιδιότητες)
ΥΛΙΚΑ

  • 1ltr. κονιάκ
  • 80 κουκούτσια από βερίκοκο(σπάμε το κουκούτσι και παίρνουμε το αμύγδαλο από μέσα)
  • 1kg ζάχαρη
  • 1ltr. νερό
  • 10 φίλτρα από καφετέρια(διηθητικό χαρτί)
  • 3 κ.σ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε στο μπουκάλι με το  κονιάκ, τα 80 αμύγδαλα από τα κουκούτσια των βερίκοκων και αφήνουμε το μπουκάλι κάπου μέσα στο σπίτι για 40 ημέρες.Κατόπιν το διηθούμε με τη χρήση  φίλτρων  του καφέ .Το περνάμε τόσες φορές μέχρι να γίνει διαυγές.Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι με 1kgr ζάχαρη σε 1ltr νερό το οποίο αφήνουμε να βράσει για 25' ρίχνοντας στο τέλος 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη.Μόλις γίνει χλιαρό το αναμειγνύουμε με το διηθημένο κονιάκ.Σε περίπτωση που το κονιάκ λόγω της διήθησης είναι λιγότερο από 1ltr συμπληρώνουμε με καθαρό κονιάκ Σερβίρεται με πάγο.Μερικοί το προτιμούν και με λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου