Είναι ένα υγιεινό πιάτο με λίγες θερμίδες και λίγα λιπαρά αλλά πολύ νόστιμο και εύκολο στην κατασκευή.
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
- 300γρ. ζυμαρικά φαρφάλες ή πένες ή οτιδήποτε άλλο κοφτό μακαρονάκι έχουμε
- 100γρ. κασέρι με λίγα λιπαρά κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο ρεντέ
- 1φυτζάνι γιαούρτι 2% λιπαρά (200γρ. περίπου)
- 3κ.σ. ελαιόλαδο
- 2κ.σ.ξερή μυζήθρα με λίγα λιπαρά ή παρμεζάνα
- 1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο(με χοντρό αλάτι) νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 φύλλο δάφνης και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Κόβουμε το κασέρι την ξεφλουδισμένη ντομάτα και το αγγουράκι σε μικρά κυβάκια.Τρίβουμε το καρότο στο ρεντέ.Μόλις στραγγίσουμε τα μακαρόνια ρίχνουμε το κασέρι τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα με το γιαούρτι εκτός από τη μυζήθρα.Τα ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε στο τέλος με την ξερή μυζήθρα ή την παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου