Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

ΣΟΛΟΜΟΣ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (στη γάστρα)

Ένα πεντανόστιμο  πιάτο ειδικά γι αυτούς που δεν αγαπούν το ψάρι αλλά για λόγους υγιεινής διατροφής πρέπει να το συμπεριλάβουν στο διαιτολόγιό  τους.
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
                                                                                                    
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 μέτριες ντομάτες(με 1κ.γλ. ζάχαρη) κομμένες σε κυβάκια
  • 3σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτ. κρασ. γλυκό άσπρο μοσχάτο κρασί( ή ξηρό με 1κ.γλ. ζάχαρη μέσα)
  • 1ποτ.νερ. ζωμό λαχανικών ή σκέτο νερό ζεστό
  • 5κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ.ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1κλωναράκι σέλινο ολόκληρο
  • 2κ.σ. ξερό τριμμένο δυόσμο(απαραίτητο για να διώξει την ψαρίλα από το φαγητό)
  • 1κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο και τη ρίγανη τα 2 κομμάτια σολομού.Τα αφήνουμε στο ψυγείο.Στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα αχνίζουμε με τα σκόρδα στο λάδι(4 κ σ.)Ρίχνουμε το κρασί και μετά τις ντομάτες με τη ζάχαρη.Τα γυρίζουμε λίγο στο τηγάνι και ύστερα προσθέτουμε 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ( κάθε φορά που βράζουμε πατάτες ή άλλα λαχανικά για σαλάτες μπορούμε να βάλουμε το νερό αυτό αφού κρυώσει σε  παγοκυψέλες και να το διατηρήσουμε στον καταψύκτη) ή ζεστό νερό.Το αφήνουμε 15' να βράσει.Αλείφουμε τον πυθμένα της γάστρας με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει και τοποθετούμε το σολομό.Τον σκεπάζουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και  ψήνουμε άλλα 20' .ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!
.                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου