Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Μακαρόνια (πένες) με σολομό





ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

  • 250γρ μακαρόνια πένες ή ότι  άλλο κοφτό μακαρόνι υπάρχει
  • 100γρ. καπνιστό σολομό
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ.κρ. λευκό κρασί γλυκό ( ή ξηρό στο οποίο προσθέτουμε  1κ. γλ. ζάχαρη)
  • 4 φλιτζάνια ζωμό  λαχανικών
  • 8 μικρές φουντίτσες μπρόκολο βρασμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2κ.σ τριμμένη ξερή μυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε για 5' .Τα σβήνετε με το κρασί, ρίχνοντάς το λίγο λίγο και αφήνοντας να απορροφηθεί.Προσθέτετε αλάτι,1 φλιτζάνι ζωμό, ανακατεύετε και τα βράζετε .για 10΄,ρίχνοντας λίγο λίγο και τον υπόλοιπο ζωμό,μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια.Δεν τα στραγγίζουμε το ζουμί το πίνουν όλο.Προσθέτετε  το μπρόκολο και το σολομό κομμένο σε κομμάτια.Ανακατεύετε, σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλακαι τα πασπαλίζετε με τον άνηθο το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ξερή μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου