Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (για 2 άτομα)

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κ. μοσχάρι (χτένια) κομμένο σε κομμάτια(3Χ4) περίπου
  • 3/4k. πατάτες
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1φύλλο δάφνης 
  • 1μεγάλη φρέσκια ντομάτα(με λίγη ζάχαρη)
  • 1/4ματσάκι μαϊντανό
  • 1κλαδάκι σέλινο
  • 1/4 κ.γλ.ξερό βασιλικό
  • 1 ποτ. κρασ.λάδι
  •  αλάτι,πιπέρι
  • 1/2κ. γλ. θυμάρι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε στη χύτρα το κομματιασμένο μοσχάρι για 45΄με λίγο νερό, μαζί με το μπαχάρι τη δάφνη και το σέλινο.Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι το αλατοπίπερο και το θυμάρι και περιχύνουμε μ΄αυτό τις πατάτες.Βάζουμε στη γάστρα το βρασμένο μοσχάρι με το ζουμί του (αφού αφαιρέσουμε το σέλινο) προσθέτοντας αλατοπίπερο πάνω στα κομμάτια του μοσχαριού.Αλέθουμε την ντομάτα με το μαϊντανό τη ζάχαρη και ελάχιστο λάδι στο multi .Βάζουμε τις πατάτες (αφού τις ανακατέψουμε με το μείγμα που αναφέραμε) στη γάστρα και στη συνέχεια  ρίχνουμε το περιεχόμενο του multi από πάνω Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό ή τόσο όσο για να μισοκαλυφθούν οι πατάτες μέσα στη γάστρα. .Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1  ώρα .Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας για ακόμη15΄ για να ξεροψηθούν οι πατάτες.  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου