Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ (10 διπλοί)



Οι εργολάβοι είναι ένα υγιεινό γλυκό άριστο γι αυτούς που έχουν πρόβλημα χοληστερίνης καθώς περιέχουν μόνο ασπράδι από το αυγό και αμύγδαλα τα οποία ως γνωστό ανεβάζουν την καλή χοληστερίνη
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί 35Χ40 (10διπλά κομμάτια)

  • 110γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη(περίπου 170γρ.αμύγδαλα)
  • 170γρ. ζάχαρη αλεσμένη στο multi όχι άχνη
  • 1 κ. σ. αλεύρι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 1κ.σ λικέρ από κουκούτσι βερύκοκο ή οτιδήποτε άλλο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο βραστό νερό για 10' και κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε.(Αφήνουμε στην άκρη 10 ολόκληρα αμύγδαλα για decor.)Τα στεγνώνουμε στο φούρνο στους150 βαθμούς για 10' και κατόπιν τα αλέθουμε  στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν αλεύρι Αλέθουμε τη ζάχαρη στο multi μέχρι να γίνει λεπτή σκόνη. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα ασπράδια που τα έχουμε κάνει μαρέγκα.Στο τέλος προσθέτουμε το λικέρ και τις βανίλιες Τα  χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί, τα αφήνουμε για 5΄τα ξαναχτυπάμε για ακόμα 1΄.Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί και με ένα κ.γλ. ρίχνουμε το μείγμα με 20 κουταλιές προσέχοντας να τοποθετούμε τη μια κουταλιά μακριά από την άλλη γιατί απλώνουν κατά το ψήσιμο.Στις 10 κουταλιές(εργολάβους) βάζουμε και ένα αμύγδαλο στη μέση για ομορφιά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄στους 180 βαθμούς.Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τους ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τους κάνουμε σάντουιτς δυο δυο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου