Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (BAKED POTATOES)ή(JACKET POTATOES)

Είναι ιδανικό συνοδευτικό ενός κυρίως πιάτου εντυπωσιακό και νόστιμο που κερδίζει τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας.Έχει ένα μειονέκτημα πρέπει να φαγωθεί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 4 μεγάλες πατάτες περίπου στο ίδιο πάχος για να ψηθούν την ίδια ώρα.
  • 4κ.σ. Βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο.
  • 4κ.γλ. αλάτι
  • 8κ.σ. τυροκαυτερή ή τζατζίκι ή σαλάτα κηπουρού ή οποιαδήποτε άλλη αλοιφή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες κάτω από τη βρύση  και τις τρίβουμε ελαφρά με το σύρμα να φύγουν τα χώματα. Κατόπιν τις σαπουνίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά.Τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τις τοποθετούμε στο ταψί χωρίς τίποτε άλλο.Τις ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς ή 1ώρα στους 250 βαθμούς.Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν καθώς θα τις πιάσουμε με το χέρι είναι μαλακές και μπορούμε εύκολα να τις ζουλήξουμε Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις κόβουμε σε σταυρό με κοφτερό μαχαίρι και τις ζουπάμε με τα δάχτυλα από τα άκρα(χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας για να μην καούμε)  ούτως ώστε η κομμένη πατάτα να ανοίξει σαν γαρύφαλλο.Τοποθετούμε στο άνοιγμα 1 κ.σ Βιτάμ και επάνω στο Βιτάμ ρίχνουμε μπόλικο αλάτι ούτως ώστε λιώνοντας αυτό να αλατίσει όλη τη ζεστή  πατάτα.Από πάνω τοποθετεί ο καθένας τη σαλάτα της αρεσκείας του. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!





                                                    






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου