Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κολοκυθοκεφτέδες με κιμά κοτόπουλου στο φούρνο για 2 άτομα

Ένα πολύ υγιεινό πιάτο διότι αφενός αποφεύγεται το τηγάνι και αφετέρου ο κιμάς κοτόπουλου δίνει τις απαραίτητες πρωτεΐνες χωρίς τα λιπαρά του μοσχαρίσιου ή χοιρινού κιμά.
ΥΛΙΚΑ

  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο  
  • 1 αυγό
  • 1/4 κ. κιμά από κοτόπουλο
  • 1κ.σ. άνηθο
  • 4κ.σ.δυόσμο
  • 1κ.σ.μαϊντανό
  • 2κ.σ. βασιλικό
  • 1/2κ.γλ. ρίγανη
  • 1κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • 1κούπα ξηρή μυζήθρα με λίγα λιπαρά ή άλλο σκληρό  τυρί της αρεσκείας σας
  • 1κ.γλ.μπαίκιν
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο ρεντέ και τα αφήνετε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι να βγάλουν τα ζουμιά τους για 15' .Τα στύβετε, τρίβετε το κρεμμύδι στο multi και βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από  το μισό λάδι.Τα ζυμώνετε καλά και τα πλάθετε σε 6 λεπτά μπιφτέκια Τα αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι και τα βάζετε στο ταψί αφού τα αλείψετε και από την επάνω μεριά.Τα τοποθετείτε στην πιο πάνω θέση του φούρνου και τα  ψήνετε στους 200 βαθμούς,για 30' περίπου.Συνοδεύονται από πατάτες ψητές (baked potatos),ή πατάτες νερόβραστες που τις έχουμε βράσει καθαρισμένες στη χύτρα για 10' με λίγο χοντρό αλάτι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου