Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μανιτάρια με ρύζι (για 2 άτομα)



Πρόκειται για ένα πολύ υγιεινό πιάτο αφού μας δίνει τις πρωτεΐνες από τα μανιτάρια και τους υδατάνθρακες από το ρύζι, ενώ συγχρόνως αποφεύγουμε το τσιγάρισμα το οποίο είναι αρνητικό για κάθε υγιεινή διατροφή.
ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ.μανιτάρια ( σαν ομπρελίτσες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2ποτ. κρ. ελαιόλαδο
  • 1ντομάτα
  • 1κ.γλ. ζάχαρη
  • 1φλ.τσαγιού ρύζι πασμάτι ή μακρύκοκο
  • 1κ.γλ ρίγανη
  • 1κ.γλ. ξερό δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια.Τα κόβουμε σε κομμάτια τα αλατοπιπερώνουμε τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το δυόσμο,τα περιχύνουμε με το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά Τα αφήνουμε για λίγο σ' αυτή την κατάσταση να μαριναριστούν.  Κόβουμε το κρεμμύδι, ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα  και την κόβουμε σε κυβάκια.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα λαδωμένα μανιτάρια με λίγο ζεστό νερό να μαλακώσουν για 10' στη φωτιά.Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη τα γυρίζουμε λίγο όλα μαζί, προσθέτουμε λίγο ακόμη  ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' .Όταν απορροφηθεί το νερό ρίχνουμε και το ρύζι,τα γυρίζουμε όλα μαζί και κατόπιν ρίχνουμε 2και1/2 φλ.τσαγιού ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.Το σερβίρουμε στο πιάτο και μπορούμε να τρίψουμε λίγη ξερή μυζήθρα από πάνω ή κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου