Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα


Μια συνταγή, νόστιμη και διακριτική, για ....ευαίσθητες μύτες και.....  λεπτεπίλεπτα στομάχια!!!..


Υλικά για 12 Μερίδες
1/2 κιλό εντεράκια
ξύδι
1 συκωταριά αρνίσια (1κιλό περίπου)
3 λίτρα νερό
μισή κούπα λάδι
16 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα άνηθο
1 κούπα μαϊντανό
1 κούπα δυόσμο
1/2 κούπα  ρύζι καρολίνα
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σχίζουμε τα εντεράκια και τα κόβουμε σε μήκος 15 εκατοστών για να πλένονται πιο εύκολα. Τα πλένουμε καλά, περνώντας με τα δύο δάχτυλα κατά μήκος. και τα βάζουμε σε αλάτι και ξύδι για 10 λεπτά. Τα ξεπλένουμε, τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε (με ψαλίδι για ευκολία). Πλένουμε τη συκωταριά, τη ζεματίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι και ρίχνουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια. Μετά ρίχνουμε το νερό και τα αρωματικά (άνηθο, μαϊντανό,δυόσμο) αλάτι, πιπέρι και βράζουμε στη χύτρα για 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για ακόμη 20 λεπτά. Κάνουμε αυγολέμονο και ...
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου