Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ψαρονέφρι με μανιτάρια στη γάστρα για 4 άτομα (Υγιεινό)

Υλικά                                                       
1/2 κιλό ψαρονέφρι,
1/2 κιλό μανιτάρια,
4 πατάτες μέτριες,
2 ντομάτες μέτριες,
1 ποτ. κρασιού μοσχάτο άσπρο κρασί γλυκό( ή οποιοδήποτε άσπρο κρασί ξηρό που θα προσθέσετε λίγη ζάχαρη μέσα)
1 ποτ.κρασιού ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι,
δυόσμο,
θυμάρι και
βασιλικό.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το μισό λάδι στη γάστρα, βάζουμε το ψαρονέφρι μέσα και το γυρίζουμε για να λαδωθεί. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και βασιλικό στο ψαρονέφρι, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20' περίπου.  Καθαρίζουμε τα μανιτάρια,τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με το 1/4 του κρασ. λάδι. .Τα αφήνουμε να μαριναρισθούν. Κατόπιν λιώνουμε τις ντομάτες στο "μούλτι"με το υπόλοιπο λάδι και μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι πιπέρι και θυμάρι για να το χρησιμοποιήσουμε για τις πατάτες. Ανακατεύουμε τις πατάτες καλά με το υλικό αυτό από το "μούλτι". Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί στη γάστρα και την αφήνουμε ανοιχτή για 5΄στο φούρνο μέσα. Μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες καθώς και 1 ποτηρ. κρασιού ζεστό νερό. Τα ψήνουμε για 1 ώρα στους 250 βαθμούς. Σε περίπτωση που το ζουμί είναι μπόλικο ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας τα τελευταία 10'.
                      Καλή επιτυχία.... και καλή όρεξη!!!            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου