Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Aμυγδαλωτά Λήμνου με άχνη



Υλικά
2κ.αμύγδαλα ασπρισμένα
1μπουκάλι ανθόνερο
1σακουλάκι άχνη
1κ.σ.μέλι
Για το σιρόπι
1κ. ζάχαρη σε 1/2κ.νερό
φλούδα λεμονιού
ξύλο κανέλα
Εκτέλεση
Αλέθετε ψιλή την αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη.Φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για περίπου 5'βάζοντας λίγο ξυνό ή λεμόνι για να μη ζαχαρώσει.   Ρίχνετε το μισό σιρόπι και το μέλι στην αμυγδαλόψιχα .και ζυμώνετε.Τα πλάθετε σε διάφορα σχέδια(π.χ. μικρά αχλαδάκια). και τα τοποθετείτε στο ταψί επάνω στη λαδόκολλα.Τα ψήνετε στους 150 βαθμούς για περίπου 25' ή μέχρι να ροδίσουν.Τα κρυώνετε και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο χλιαρό σιρόπι μέσα στο οποίο έχετε ρίξει το 1/3 του μπουκαλιού ανθόνερο.Τα βγάζετε από το σιρόπι και τα πασπαλίζετε με την άχνη.Με ένα πινέλο τα περνάτε ξανά με ανθόνερο και τα ντύνετε με άχνη όπως τους κουραμπιέδες.Αφού τα ντύσετε με την άχνη μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ξερό κοτσανάκι από κεράσι στο επάνω μέρος και να φαίνεται σαν αληθινό αχλαδάκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου