Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Ρυζόγαλο



Υλικά για 8 μερίδες
1φλυτζ. τσαγιού ρύζι άσπρο
1/2 lt γάλα
3 κ.σ.κάσταρ πάουντερ καλά γεμάτες
13 κ.σ. ζάχαρη
1κ1/2 lt. νερό
Εκτέλεση
Βάζεις το ρύζι με το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά, χρειάζεται περίπου 20΄ να απορροφήσει  όλο το νερό και να σκάσει το ρύζι.Διαλύεις την κάσταρ πάουντερ σε λίγο από το 1/2 lt κρύο γάλα που έχεις.Ρίχνεις τη ζάχαρη στο ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια το κρύο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Μόλις πάρει βράση το γάλα ρίχνεις την κάσταρ πάουντερ διαλυμένη στο γάλα και συνεχίζεις το ανακάτεμα για λίγο και αφού πήξει (σχεδόν αμέσως) το κατεβάζεις  από τη φωτιά.
ΚΑΛΗ ...ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου