Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σαμσάδες Λήμνου

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Λήμνου.
Υλικά
Για τη γέμιση
1200γρ.αμύγδαλα τριμμένα όχι ασπρισμένα
1κ1/2κ. φύλλο κρούστας
4φρυγανιές τριμμένες
3κ.σ. ζάχαρη
2κόκκους μαστίχα τριμμένη με μια κ.σ.ζάχαρη στο multi
1κ.σ.κανέλα
1/4κ.γλ.γαρύφαλλο τριμμένο
1φλ.του καφέ σουσάμι καβουρντισμένο ελαφρά στο φούρνο
Για το άλειμμα
1βιτάμ president χωρίς αλάτι
1ποτήρι σησαμέλαιο
Για το σιρόπι
1κ. ζάχαρη
4ποτήρια νερό
1κ.σ.μέλι
2κ.σ. γλυκόζη
κανέλα ξύλο,3γαρύφαλλα,φλούδες από 1 λεμόνι
Βράζουν έντονα για 8' .Κρύοι οι σαμσάδες ζεστό το σιρόπι
Εκτέλεση
Βάζετε 2 φύλλα κρούστας το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος (να είναι ενωμένα από τη στενή πλευρά)και τα αλείφετε με λιωμένο president, μέσα στο οποίο έχετε προσθέσει το1/3 από το σησαμέλαιοΠάνω από την ένωση των 2 φύλλων απλώνετε ένα τρίτο φύλλο το οποίο δεν το αλείφετε αλλά το στρώνετε με γέμιση.Παίρνετε μία ψιλή βέργα (ένα καλάμι) και αρχίζετε να τυλίγετε από τη στενή πλευρά  του φύλλου καθώς αυτό έχει στην αρχή μόνο βιτάμ και στη συνέχεια θα φτάσετε και στη γέμιση,Συνεχίζετε  το τύλιγμα μέχρι να τελειώσει το σύμπλεγμα των 3 φύλλων.Έτσι όπως είναι τυλιγμένα σε ρολό τα σκεπάζετε με μία βρεγμένη πετσέτα για 1'και κατόπιν σουρώνοντας το ρολό τραβάτε και βγάζετε τη βέργα.Το κόβετε λοξά σε περίπου 6 κομμάτια.Τα τοποθετείτε κοντά κοντά σε αλουμινένιο ταψί, που το έχετε αλείψει με λάδι .Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40' στους 200 βαθμούς και άλλα 35' στους 180 βαθμούς.Φτιάχνετε κατόπιν το σιρόπι και τους περιχύνετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου