Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Φλομάρια Λήμου ή χυλοπίτες ή γιοφκάς (Κατασκευή)

ΥΛΙΚΑ
1κ. αλεύρι κατά προτίμηση ( μισό Αλλατίνη μισό σκληρό τύπου Λήμνου)
6 αυγά
1/2ltr. γάλα
1φλ. του καφέ λάδι
αλάτι 1/2κ. σ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι. Αρχίζετε να ζυμώνετε βουτώντας τα χέρια στο λάδι. Η  ζύμη πρέπει να είναι πιο σφιχτή από το ψωμί. Την  αφήνετε να ξεκουραστεί για 15' και κατόπιν την ανοίγετε σε 2 μεγάλα  χοντρά φύλλα. Τ' απλώνετε σε καθαρό τραπεζομάντηλο ή σεντόνι για να στεγνώσουν (περίπου 1ώρα). Ύστερα τα διπλώνετε και τα κόβετε σε μακριές λωρίδες πάχους 2 δάχτυλων. Βάζετε τις  λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη και τις κόβετε κάθετα σαν  μικρά σπιρτόξυλα. Τα απλώνετε  τα φλομάρια σε καθαρό μέρος, για 2-3 ημέρες μέχρι να ξεραθούν διότι διαφορετικά θα μουχλιάσουν. Σε περίπτωση που ο καιρός δε βοηθάει στην αποξήρανση τα βάζετε στο φούρνο που τον έχετε προθερμάνει στους 100 βαθμούς και κατόπιν τον κλείνετε. Συνήθως η εποχή που κάνουμε τα φλομάρια είναι το καλοκαίρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου