ΥΛΙΚΑ
- 1 κουτί μπύρα 330ml
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500gr.
- 1φλ.του καφέ ελαιόλαδο
- 1κ.γλ. αλάτι
- 2κ.σ. ζάχαρη
- 100gr τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι ή λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι ή λίγη μερέντα (προαιρετικά)
- Λίγο λάδι για να αλείψουμε τις 2 φόρμες
- Χρειαζόμαστε 2 ειδικές φόρμες με 12 φωλίτσες η κάθε μία για τα 24 μπυροψωμάκια που θα κάνουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά και τη μερέντα και τα ζυμώνουμε Αλείφουμε τις φωλίτσες με λάδι.Βάζουμε 1κ.σ. σε κάθε φωλίτσα με λίγη δυσκολία γιατί η ζύμη είναι πολύ μαλακή.Τοποθετούμε 1μικρό μπαστουνάκι τυρί ή 1κ.γλ.μερέντα ή τις ελιέςπάνω στη ζύμη και σκεπάζουμε με μία κ.σ. ζύμη.Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20΄ .Κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα ακόμη 5΄για να τραβήξουν. Μπορούμε να τα κάνουμε και σκέτα.
Υπέροχα και γρήγορα! Ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γέμιση πέστο - μοτζαρέλα του πήγε πολύ!