Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Τρουφάκια

Συστατικά:
3 αυγά
3 συσκευασίες τετράγωνα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
2 Βιτάμ των 250 γρ.
200 γρ. κακάο
200 γρ. άχνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 410 ml
1 φλιτζάνι του καφέ Brandy ή Cognac
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 Ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
250 γρ καρύδια
500 γρ τρούφα για την κάλυψη ή και 250 γρ τριμμένο ινδοκάρυδο



Εκτέλεση:

Τρίβω (σπάω) τα μπισκότα σε μια μπασίνα (λεκανίτσα) και τα περιχύνω με τον χυμό πορτοκαλιού.
Όλα τα άλλα υλικά τα βάζουμε στο μίξερ για να γίνουν μια μάζα. Στη συνέχεια τα ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και σχηματίζεται μια φάρσα (μίγμα). Τα βάζουμε στο ψυγείο για να μείνουν μια νύχτα και μετά πλάθουμε το μίγμα σε σβώλους και τα πασπαλίζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο (όπως φαίνονται στην εικόνα). Εν συνεχεία τα τοποθετούμε στα ειδικά χαρτάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη.



Η συνταγή είναι μια προσφορά της κας Μαρίας Ρούσκα – Ντερλίκη στη Σούλα Γκίτνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου