ΥΛΙΚΑ
Για τα μελομακάρονα
- 15 περίπου φλ.τσαγιού αλεύρι (Κούλα)
- 3 ποτήρια αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. του καφέ κονιάκ
- 1κ.σ. κανέλα
- 1/2κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 μπαίκιν
- 1κ.γλ. σόδα διαλυμένη στο χυμό 1/2 λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ή καρύδια αλεσμένα στο multi
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 φλ.του τσαγιού μέλι
- 3 ποτήρια νερό όχι (καλογεμάτα)
- 1/2 λεμόνι
- 4 βανίλιες
- 1 ξύλο κανέλα
- Να βράσει έντονα για 6'
EKTΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη το πορτοκάλι, το κονιάκ, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τα μισά κανελογαρύφαλλα και τη σόδα σε μια λεκάνη και τα δουλεύουμε απαλά με το χέρι. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν τα δουλεύουμε πολύ, ούτε χρησιμοποιούμε μίξερ. Σταματούμε να βάζουμε αλεύρι μόλις δούμε ότι μπορούμε να τα πλάσουμε. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (200 βαθμούς) για περίπου 20' (μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε). Μετά κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο ταψί. Κρύα τα μελομακάρονα και ζεστό το σιρόπι. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί δεν απορροφούν σιρόπι. Τα πασπαλίζουμε με τα αλεσμένα αμύγδαλα ή καρύδια και το υπόλοιπο κανελογαρύφαλλο.
Διαγωνισμός μελομακάρονου στο Delft, στις 17:00 τοπική. Αποτελέσματα όπως ανακοινωθούν μετά το πέρας της διαδικασίας. Αναμένετε απάντηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραδοσιακά μελομακάρονα Vs Νouvelle Patisserie
ΑπάντησηΔιαγραφή1 - 1
..και τα δύο σκόραραν.
Υ.Γ. το παραδοσιακό με μαρτίνι έσκισε..