Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Σουτζουκάκια με βασιλικό για 2 άτομα

ΥΛΙΚΑ
Για τα σουτζουκάκια
1/4 κιμά
1φέτα ψωμί 2 δάχτυλα πάχος
1 αυγό
1/2 κ. γλ.δυόσμο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα πιπέρι
αλάτι
1/2 φλ,του καφέ λάδι
Για τη σάλτσα
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. του καφέ κρασί(γλυκό μοσχάτο ή οτιδήποτε άλλο)
1κ.γλ. ζάχαρη (σε περίπτωση που το κρασί είναι γλυκό  η ζάχαρη γίνεται 1/2 κ. γλ.)
1πρέζα αλάτι
1κ.γλ.βασιλικό
1φλ.του καφέ ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο multi το αυγό,το ψωμί,το δυόσμο, το κύμινο το πιπέρι το αλάτι, τα ρίχνουμε πάνω στον κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.Ρίχνουμε το μισό λάδι σε μια μικρή γάστρα έτσι ώστε να καλυφθεί  ο πυθμένας.Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μικρά πλακουτσωτά σουτζουκάκια,.τα τοποθετούμε στη γάστρα και τα ψήνουμε σκεπασμένα για 20' στους 250 βαθμούς.Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σ΄ένα σαγανάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο.Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.και τις ρίχνουμε στο σαγανάκι ανακατεύοντας και πιέζοντάς τες μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε το κρασί το αφήνουμε 2' να εξατμιστεί και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό νερό.Το αφήνουμε να σιγοβράζει για 10'.Βγάζουμε τα σουτζουκάκια  από το φούρνο και τα περιχύνουμε με το μείγμα από το σαγανάκι.Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο για 10' στους 250'.Σε περίπτωση που έχει πολύ ζουμί τα αφήνουμε ακόμη 5' ξεσκέπαστα  μέσα στον αναμμένο φούρνο Σερβίρονται με πουρέ ή νερόβραστες πατάτες που τις έχουμε καθαρίσει και βράσει στη χύτρα με αλάτι για 10' καθώς ψήνονται τα σουτζουκάκια.Τρώγονται αμέσως.
ΚΑΛΗ ...ΟΡΕΞΗ!!!!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου