Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Κομμάτια κοτόπουλου και κυδωνάτες πατάτες με πορτοκάλι.(Υγιεινό) 4άτομα

Υλικά
1/2 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια χωρίς κόκκαλο
1 κιλό πατάτες
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 ποτ. κρασ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι σούπας θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι ζεστό νερό
3  πιπεριές
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό μείγμα για κοτόπουλο

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα τρίβουμε με λεμόνι. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα για  κοτόπουλο μπαχαρικό. Τα σκεπάζουμε με ντομάτα ξεφλουδισμένη και τις πιπεριές. Τα περιχύνουμε με το μισό λάδι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέσα στη γάστρα. Κατόπιν ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε τις κόβουμε κυδωνάτες και τις περιχύνουμε με το εξής μείγμα: χυμό από 1πορτοκάλι, χυμό από 1λεμ., μουστάρδα, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι,το υπόλοιπο λάδι και 2 φύλλα δάφνης. Τις βάζουμε μέσα στη γάστρα γύρω από το κοτόπουλο και ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για  45'. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε ακόμη 20' ή μέχρι να πιει το ζουμί και να ξεροψηθούν οι πατάτες.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ νοστιμη συνταγη!!! Ευχαριστουμε!
    Εμεις βαλαμε και μερικα (2-3) σκορδακια και εγινε ακομη πιο νοστιμο το κοτοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή